Facebook pagina Acta SynergiaTwitter pagina Acta SynergiaLinkedIn pagina Acta Synergia

Slide background

Bekijk hier het fragment over Acta Synergia in het RTL-Z programma "De Barometer".

Acta Synergia

Steeds vaker wordt er geschonken bij leven. Een mooie ontwikkeling vinden wij. Schenken zorgt ervoor dat u minder belasting betaalt over uw spaargeld. En doordat u schenkt, wordt uw erfenis kleiner. Daardoor betalen uw erfgenamen na uw overlijden minder erfbelasting. Zorg er wel voor dat de schenking onder de jaarlijkse vrijstelling blijft, anders moet de ontvanger schenkbelasting betalen. Bij schenken gelden regels. Deze leest u op de website van de Belastingdienst.

De fiscale regels en het bijhouden van de boekhouding van een bv zijn net even anders dan bij een eenmanszaak. Wij zetten de verschillen voor u op een rij.

Bij de boekhouding van een bv is een balans, jaarrekening en een duidelijke winst- en verliesrekening verplicht. Jaarlijks moet aangifte vennootschapsbelasting worden gedaan en als er dividend wordt uitgekeerd, moet er aangifte dividendbelasting worden gedaan.

Als u bedrijfsmiddelen koopt om uw bedrijf te runnen, mag u de kosten daarvan (deels) aftrekken van uw winst. Daardoor hoeft u minder belasting te betalen. Investeringen mag u niet in één keer van uw winst aftrekken. Deze moet u over meerdere jaren afschrijven.

Wat is een investering?

  • De aanschafwaarde is minimaal €450 euro exclusief btw. Als u bent vrijgesteld van btw geldt dat bedrag inclusief btw. Ook de aankoop- en installatiekosten tellen mee.
  • U hebt niet de intentie om het product weer te verkopen.
  • De aanschaf gaat minimaal 1 jaar mee.

U kunt denken aan de aanschaf van een auto, gereedschap, bedrijfspand, machines of een laptop.

Academy

Eigenaar of medewerker van een accountants- of administratiekantoor?
Maak dan kennis met onze actualiteitensessies en/of intervisiebijeenkomsten.