Facebook pagina Acta SynergiaTwitter pagina Acta SynergiaLinkedIn pagina Acta Synergia

Slide background

Bekijk hier het fragment over Acta Synergia in het RTL-Z programma "De Barometer".

Acta Synergia

Loonheffingen en sociale verzekeringen

Augustus 2020. Over dit onderwerp onder andere:

NOW 2.0-regeling is nu aan te vragen

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is met ingang van 1 juni 2020 verlengd met vier maanden tot 1 oktober 2020. Sinds 6 juli 2020 is de nieuwe versie van deze regeling, aangeduid met NOW 2.0, aan te vragen. De NOW 2.0 voorziet in tegemoetkoming op de loonkosten vanaf 1 juni 2020. Verwacht u een omzetverlies van 20% of meer? Dan kunt u onder nadere voorwaarden bij het UWV een tegemoetkoming voor vier maanden aanvragen. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 90% van de loonsom, gerelateerd aan het omzetverlies. Men berekent de omzetdaling over een viermaands periode die start op 1 juni, 1 juli of 1 augustus 2020. Men volgt daarbij de systematiek van de eerste periode (NOW 1.0).

Let op!
Een andere voorwaarde voor de NOW 2.0 is dat de werkgever gedurende de periode van 1 juni en 30 september 2020 geen ontslagaanvraag doet bij UWV wegens bedrijfseconomische redenen. Het niet voldoen aan deze voorwaarde leidt in principe tot een correctie van de NOW-subsidie met het maandloon van de werknemer(s) voor wie ontslag is aangevraagd. Daarbij hanteert men de berekeningswijze uit de subsidieregeling (3 x loonsom referentiemaand x 1,4 x 0,9).

Test iDEAL functionaliteit uitgebreid naar loonheffingen

In 2017 is de Belastingdienst een proef begonnen waarin ondernemers met een online boekhoudpakket hun aangifte omzetbelasting konden indienen. Vervolgens konden de ondernemers de betaling direct regelen via iDEAL. Uit de proef blijkt dat de deelnemers deze werkwijze als duidelijk en gebruikersvriendelijk ervaren. De Belastingdienst heeft dan ook de iDEAL functionaliteit breed beschikbaar gesteld voor alle externe softwareontwikkelaars die de omzetbelasting ondersteunen. De fiscus is nu van plan de iDEAL functionaliteit te testen voor de loonbelasting. De volgende stap is het breed beschikbaar stellen van de functionaliteit voor alle softwareontwikkelaars van salarispakketten.

Academy

Eigenaar of medewerker van een accountants- of administratiekantoor?
Maak dan kennis met onze actualiteitensessies en/of intervisiebijeenkomsten.