Facebook pagina Acta SynergiaTwitter pagina Acta SynergiaLinkedIn pagina Acta Synergia

Slide background

Bekijk hier het fragment over Acta Synergia in het RTL-Z programma "De Barometer".

Acta Synergia

Auto

Augustus 2020. Over dit onderwerp onder andere:

Incidenteel woon-werkverkeer thuiswerker is privégebruik

Als een werkgever zijn werknemers de mogelijkheid biedt om thuis te werken, brengt hij daarmee in beginsel de afstand tussen woning en werk terug tot nihil. Stel nu dat een werknemer in principe thuiswerkt, maar toch nog weleens naar het kantoor komt met de auto van de zaak. Is de afstand die hij dan aflegt geen woon-werkverkeer voor de omzetbelasting? Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat in zo’n geval wel degelijk sprake is van woon-werkverkeer. Dit woon-werkverkeer telt voor de btw-heffing als privégebruik. In principe moet de werkgever btw voldoen over dit privéverbruik.

Tip!
Voor de loonheffingen is woon-werkverkeer zakelijk gebruik, zodat de werkgever daarover geen loonheffing hoeft te berekenen.

Subsidiepot voor elektrische auto’s na acht dagen al op

Sinds 1 juli konden particulieren onder voorwaarden € 4.000 aan subsidie aanvragen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto. De subsidies golden zowel voor koop als private lease. Er was € 10 miljoen aan subsidies beschikbaar, maar deze pot is na acht dagen al leeggeraakt. Zo werd op de eerste dag al voor 44% van het budget voor nieuwe auto’s aangevraagd. De RVO schuift de aanvragen die nu nog bij haar binnenkomen door naar volgend jaar. De RVO maakt de jaarbudgetten voor 2021 tot en met 2025 later bekend.

Tip!
Voor een tweedehandsauto geldt een subsidie van € 2.000. Voor tweedehands elektrische auto’s bedraagt de subsidiepot € 7,2 miljoen. Daarvan was op 29 juli 2020, 13:00 uur al bijna € 2,3 miljoen aangevraagd.

Academy

Eigenaar of medewerker van een accountants- of administratiekantoor?
Maak dan kennis met onze actualiteitensessies en/of intervisiebijeenkomsten.